Ароматна питка

Дата: 18.04.2016
Източник: Vanya Kiselinova
ТИТЛА: Чирак
Ароматна питка
 
Необходими продукти:
700 г брашно
300 г прясно мляко
3 яйца
1 пакетче суха мая
1 пакетче суха мая
1 1/2 с. л. захар
1 с. л. сол
за плънката:
40-50 г краве масло
1 скилидка чесън
1 щипка естрагон
1 щипка сол
магданоз, копър и розмарин на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват брашното, млякото, маслото, маята, захарта, солта, 2 яйца и един белтък (жълтъка се заделя, за да се намаже питката накрая) и се замесва меко и гладко тесто, което се разделя на 5-6 топки.
2
Маслото за плънката се смесва с намачкания чесън, нарязаните наситно подправки, естрагона и солта и хубаво се разбърква.
3
Всяка топка тесто се разточва и намазва с ароматното масло. Слагат се една върху друга, завиват се на руло и се нарязват на парчета с дебелина около 4 пръста. Прехвърлят се в тава и се оставят да втасат. След това се намазват с разбития заделен жълтък разбит с 1 с. л. прясно мляко.
4
Питката се пече на умерена фурна докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта