Царевичен соден хляб (от Луизиана)

Бърза, лесна, различна рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г царевичен грис
900 мл мътеница
1 яйце
1 1/2 с. л. мас
4 ч. л. сода бикарбонат
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Царевичен соден хляб (от Луизиана)
Царевичният грис се смесва със солта, содата и бакпулвера.
2
Царевичен соден хляб (от Луизиана) 2
Добавят се мътеницата и яйцето и се разбърква.
3
Царевичен соден хляб (от Луизиана) 3
В дебел чугунен тиган с термоустойчиви дръжки се сипва маста.
4
Царевичен соден хляб (от Луизиана) 4
Тиганът се слага във фурна, загрята на 210 градуса.
5
Царевичен соден хляб (от Луизиана) 5
Малко преди мазнината да започне да пуши, се сипва царевичната смес.
6
Царевичен соден хляб (от Луизиана) 6
Пече се за 20 минути до златистокафяво.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2016
Малко сухичък се получи, но намазан с малко масълце беше супер.
7.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2016
Нищо не се получи от този царевичен хляб. Направих го по всички изисквания, но когато го извадих от фурната и изстина вътре царевичния грис се ронеше, защото си остана суров.
6.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Ирена, Живка, Ивкуна, в сайта ни има рецепта за Домашна мътеница, която се приготвя много лесно. Вместо мътеница може да се използва разредено кисело мляко или гъст айрян.
5.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2016
много добър вариянт за полето
4.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2016
кимбало италянско традиционно ястие подобно на лазаня но се прави с палачинки
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: