Пролетен лучник
Лора и Стоян
600 г царевичен грис 900 мл мътеница 1 яйце 1 1/2 с. л. мас 4 ч. л. сода бикарбонат 2 ч. л. бакпулвер 2 ч. л. сол |
1 | ![]() | Царевичният грис се смесва със солта, содата и бакпулвера. |
2 | ![]() | Добавят се мътеницата и яйцето и се разбърква. |
3 | ![]() | В дебел чугунен тиган с термоустойчиви дръжки се сипва маста. |
4 | ![]() | Тиганът се слага във фурна, загрята на 210 градуса. |
5 | ![]() | Малко преди мазнината да започне да пуши, се сипва царевичната смес. |
6 | ![]() | Пече се за 20 минути до златистокафяво. |
8. |
Изпрати
лично съобщение |
26.06.2016 Малко сухичък се получи, но намазан с малко масълце беше супер.
|
7. |
Изпрати
лично съобщение |
31.05.2016 Нищо не се получи от този царевичен хляб. Направих го по всички изисквания, но когато го извадих от фурната и изстина вътре царевичния грис се ронеше, защото си остана суров.
|
6. |
Изпрати
лично съобщение |
26.05.2016 Ирена, Живка, Ивкуна, в сайта ни има рецепта за Домашна мътеница, която се приготвя много лесно. Вместо мътеница може да се използва разредено кисело мляко или гъст айрян.
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
16.05.2016 много добър вариянт за полето
| ![]() |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
16.05.2016 кимбало италянско традиционно ястие подобно на лазаня но се прави с палачинки
| ![]() |
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...