Бабка (полски великденски сладкиш)

С ухание на ром и ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно
125 г краве масло (със стайна температура)
70 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
120 мл прясно мляко
2 жълтъка
1 есенция ром
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. сол

за плънката:
60 г черен шоколад
60 г краве масло
50 г пудра захар
1 белтък
3 с. л. какао
1 щипка сол

за намазване:
1 белтък
2 с. л. захар
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Бабка (полски великденски сладкиш)
Брашното се смесва със солта и сухата мая.
2
Бабка (полски великденски сладкиш)  2
Жълтъците се разбъркват с млякото, захарта, ваниловата захар и есенцията.
3
Бабка (полски великденски сладкиш)  3
Течните съставки се разбъркват със сухите и се замесва тесто.
4
Бабка (полски великденски сладкиш)  4
Постепенно, при непрекъснато месене, се добавя маслото. Тестото се покрива с прозрачно фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
5
Бабка (полски великденски сладкиш)  5
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня.
6
Бабка (полски великденски сладкиш)  6
Разбъркват се с пудрата захар, какаото, белтъка и солта – трябва да се получи хомогенна смес.
7
Бабка (полски великденски сладкиш)  7
Тестото се разточва на кора с размер 50х25 см. Намазва се с какаовата смес.
8
Бабка (полски великденски сладкиш)  8
Навива се на руло, което се прегъва на две и се усуква.
9
Бабка (полски великденски сладкиш)  9
Прехвърля се във форма за печене терин, застлана с пергаментова хартия. Оставя се да втаса.
10
Бабка (полски великденски сладкиш)  10
Белтъкът се разбива с 1 с. л. вода и щипка сол и тестото се намазва с него.
11
Бабка (полски великденски сладкиш)  11
Поръсва се със захарта и се пече около 45 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: