Лучен пай

Дата: 19.02.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг лук
600 мл зеленчуков бульон
200 мл бяло вино
50 мл зехтин
30 г брашно
2 стръка мащерка
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
250 г пълнозърнесто брашно
100 мл зехтин
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Лучен пайЛукът се реже на полумесеци и се слага в съд със сгорещения зехтин.
2
Лучен пай 2Добавят се дафиновите листа, мащерката, сол и черен пипер на вкус. Пържи се на умерен огън, докато омекне и се карамелизира.
3
Лучен пай 3Поръсва се брашното и се оставя да се запържи до златисто. Налива се виното, изчаква се да се редуцира леко и се сипва бульонът. Готви се, докато сместа се сгъсти.
4
Лучен пай 4Разпределя се във форми за брюле.
5
Лучен пай 5Брашното се смесва със солта, зехтина и 50 мл вода. Забърква се хомогенно тесто. Разточва се на тънка кора и се изрязват кръгове с големината на формите за брюле.
6
Лучен пай 6Всяка формичка се покрива с капак от тесто. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за 30-40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Ivanova се регистрира в сайта.
GalkaRadi Filipovi се регистрира в сайта.
Tea Kovacheva се регистрира в сайта.
Aneliya Goceva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта