Погача гигант

Дата: 05.02.2018
ТИТЛА: Хоби готвач
Погача гигантПогача гигантПогача гигант
 
Необходими продукти:
2 кг брашно
60 г мая
600 мл прясно мляко
250 мл кисело мляко
3 с. л. яйца
2 с. л. захар
2 с. л. сол
2 с. л. олио
оцет
маково семе и сусам (за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се активизира в прясното мляко, заедно със със захарта и малко брашно.
2
Останалото брашно се пресява, в него се прави кладенец и вътре се чукват яйцата, слагат се киселото мляко, олиото, солта, оцет и прясното мляко с маята.

3
Замесва се тесто и се оставя да втаса за 30 минути. След това се разделя на две части, които се разточват с ръце на правоъгълници. По желание може да се добавят масло и сирене.
4
Навива се на руло и се режат рулца. Редят се едно зад друго в тава. Погачата се пече около 1 час и 20 минути на 140-150 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта