Погача гигант

ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 05.02.2018
Погача гигант
Погача гигант
Погача гигант
 
Необходими продукти:
2 кг брашно
60 г мая
600 мл прясно мляко
250 мл кисело мляко
3 с. л. яйца
2 с. л. захар
2 с. л. сол
2 с. л. олио
оцет
маково семе и сусам (за поръсване)


Начин на приготвяне:
1
Маята се активизира в прясното мляко, заедно със със захарта и малко брашно.
2
Останалото брашно се пресява, в него се прави кладенец и вътре се чукват яйцата, слагат се киселото мляко, олиото, солта, оцет и прясното мляко с маята.

3
Замесва се тесто и се оставя да втаса за 30 минути. След това се разделя на две части, които се разточват с ръце на правоъгълници. По желание може да се добавят масло и сирене.
4
Навива се на руло и се режат рулца. Редят се едно зад друго в тава. Погачата се пече около 1 час и 20 минути на 140-150 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2020
Ето я и погачката!
1.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2020
Използвах половината продукти и се получи погача половин гигант
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: