Погача гигант

Дата: 05.02.2018
ТИТЛА: Хоби готвач
Погача гигантПогача гигантПогача гигант
 
Необходими продукти:
2 кг брашно
60 г мая
600 мл прясно мляко
250 мл кисело мляко
3 с. л. яйца
2 с. л. захар
2 с. л. сол
2 с. л. олио
оцет
маково семе и сусам (за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се активизира в прясното мляко, заедно със със захарта и малко брашно.
2
Останалото брашно се пресява, в него се прави кладенец и вътре се чукват яйцата, слагат се киселото мляко, олиото, солта, оцет и прясното мляко с маята.

3
Замесва се тесто и се оставя да втаса за 30 минути. След това се разделя на две части, които се разточват с ръце на правоъгълници. По желание може да се добавят масло и сирене.
4
Навива се на руло и се режат рулца. Редят се едно зад друго в тава. Погачата се пече около 1 час и 20 минути на 140-150 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Анта коментира рецептата Видинска баница
TE коментира рецептата Брускети с патладжани
Gustaf DC се регистрира в сайта.
Blaga Bor се регистрира в сайта.
Teodora Jechkova Andreynska се регистрира в сайта.
Г-жа Иванова се регистрира в сайта.
Silvi Grancharova се регистрира в сайта.
Катя Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта