Козунак

Вкусен и лесен
Източник: Десислава
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 18.03.2018
Козунак
Козунак
Козунак
Козунак
 
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
9 с. л. захар (+ за поръсване)
30 г мая
3 яйца
150 мл олио
800 г брашно
кората от 1 лимон (или 2 ванилии)
1 белтък

за плънката:
3 с. л. какао
3 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Млякото се затопля със захарта, докато тя се разтопи. Добавя се олиото.
2
Яйцата се разбиват, а маята се разтваря в малко топла вода.
3
Всички продукти се смесват, добавя се пресятото брашно и се замесва тесто, което се оставя да втаса за 15-20 минути.
4
Втасалото тесто се замесва отново и се разделя на 2 части. Всяка се разстила с пръсти (не с точилка, защото с точилка се сплесква повече и въздухът в тестото намалява).
5
Слага се плънка по избор. Аз поръсих с какао и захар.
6
Навива се на руло, маже се с разбит белтък и се поръсва със захар.
7
Пече се до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: