Бърз пълнозърнест хляб

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Бърз пълнозърнест хляб
 
Необходими продукти:
500 г пълнозърнесто брашно
500 мл вода
2 с. л. й 2 с. л. суха мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
В купа се слагат брашното и солта и се разбъркват. Към хладката вода се прибавят маята и захарта и се изсипват към брашното. Разбърква се с дървена лъжица около 2 минути. Получава се по-течно тесто.

2
Правоъгълни форми за печене на хляб се намасляват и в тях се изсипва тестото. Заглажда се отгоре и формите се покриват с влажна кърпа. Оставят се да престоят 30 минути. През това време фурната се загрява на 200 градуса.
3
Престоялите и втасали хлябове се пекат за около 30-40 минути. При проба с клечка, трябва да излиза суха.
4
Изпечените хлябове се изваждат върху решетка, за да се охладят за 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: