Бърз пълнозърнест хляб

ТИТЛА: Готвач
Дата: 19.03.2018
Бърз пълнозърнест хляб
 
Необходими продукти:
500 г пълнозърнесто брашно
500 мл вода
2 с. л. й 2 с. л. суха мая
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
В купа се слагат брашното и солта и се разбъркват. Към хладката вода се прибавят маята и захарта и се изсипват към брашното. Разбърква се с дървена лъжица около 2 минути. Получава се по-течно тесто.

2
Правоъгълни форми за печене на хляб се намасляват и в тях се изсипва тестото. Заглажда се отгоре и формите се покриват с влажна кърпа. Оставят се да престоят 30 минути. През това време фурната се загрява на 200 градуса.
3
Престоялите и втасали хлябове се пекат за около 30-40 минути. При проба с клечка, трябва да излиза суха.
4
Изпечените хлябове се изваждат върху решетка, за да се охладят за 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: