Бадемово семифредо

Приготвено с ликьор и сметана
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 яйца
500 мл животинска сметана
180 г захар
100 г бадеми
2 с. л. ликьор „Амарето“



Начин на приготвяне:
1
Бадемово семифредо
Бадемите се запичат в сух тиган. Поръсват се с 30 г от захарта и се карамелизират. Охлаждат се върху силиконов килим и се накълцват.
2
Бадемово семифредо 2
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с 50 г от захарта на водна баня.
3
Бадемово семифредо 3
Охлаждат се и се разбъркват с ликьора.
4
Бадемово семифредо 4
Белтъците се разбиват. От останалата захар и малко вода се приготвя захарен сироп. Щом достигне 110 градуса, се налива на тънка струйка към белтъците при постоянно разбиване.
5
Бадемово семифредо 5
Сметаната се разбива, докато стане пухкава, но не прекалено. Жълтъците се разбъркват със сметаната.
6
Бадемово семифредо 6
Малко по малко се добавят и белтъците. Половината от сместа се разпределя в шоли – пълнят се до половината.
7
Бадемово семифредо 7
Поръсват се бадемите и се разпределя останалата смес. Десертът се замразява за поне 3 часа.
8
Бадемово семифредо 8
Поднася се със сладко по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: