Багета с пушена сьомга и лимонов дресинг

Дата: 08.09.2009
Източник: Бон Апети
Багета с пушена сьомга и лимонов дресинг
 
Необходими продукти:
4 багети (или питки)
сол и бял пипер на вкус
2 с. л. зехтин
4–5 стръка магданоз
1 скилидка чесън
1 лайм
1/2 глава червен лук
1/2 маруля
3 с. л. маргарин
200 г пушена сьомга (лакса)
копър и шайби лайм за украса
 

Начин на приготвяне:
1

Багетите се режат през средата, намазват се с тънък слой маргарин и се покриват с нарязаната салата, смесена с накълцания лук. Отгоре се реди от сьомгата, нарязана на тънки ленти.

2

Дресингът се приготвя, като се смесват накълцаните чесън и магданоз, сокът от лайма, зехтинът и се овкусява със сол и пипер. Поднася се отделно към сандвича и се залива непосредствено преди консумация. С него може предварително да се овкуси марулята.

3

Сандвичите се украсяват със стрък копър и тънки шайби лайм и се поднасят.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта