Багета с пушена сьомга и лимонов дресинг

Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2009
Багета с пушена сьомга и лимонов дресинг
 
Необходими продукти:
4 багети (или питки)
200 г пушена сьомга (лакса)
3 с. л. маргарин
1/2 маруля
1/2 глава червен лук
1 лайм
1 скилидка чесън
4–5 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
копър и шайби лайм за украса


Начин на приготвяне:
1

Багетите се режат през средата, намазват се с тънък слой маргарин и се покриват с нарязаната салата, смесена с накълцания лук. Отгоре се реди от сьомгата, нарязана на тънки ленти.

2

Дресингът се приготвя, като се смесват накълцаните чесън и магданоз, сокът от лайма, зехтинът и се овкусява със сол и пипер. Поднася се отделно към сандвича и се залива непосредствено преди консумация. С него може предварително да се овкуси марулята.

3

Сандвичите се украсяват със стрък копър и тънки шайби лайм и се поднасят.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: