Баклава с ананас

Балканска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия
кората на 1 лимон
1/2 ч. ч. захар
2 жълтъка
100 г лешници
125 г краве масло
250 г извара
250 г крема сирене
1 ананас
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Баклава с ананас
Крема сиренето и изварата се смесват в дълбок съд.
2
Баклава с ананас 2
Добавят се захарта и жълтъците, ароматизира се с ванилията и се разбива с миксер.
3
Баклава с ананас 3
Накрая се прибавя и настърганата лимонова кора.
4
Баклава с ананас 4
Ананасът се обелва и сърцевината се отстранява, а месестата част се нарязва на малки парченца и се смесва с останалата плънка.
5
Баклава с ананас 5
Лешниковите ядки се смилат с малко захар. Кравето масло се загрява, за да се разтопи.
6
Баклава с ананас 6
Корите се редят в намазнена тава, като всеки два листа се намазват с масло, поръсват се с ядки, покриват се с плънката и се нарязват на ромбове.
7
Баклава с ананас 7
Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите, като се завършва с лешници и парченца от натрошени кори.
8
Баклава с ананас 8
Баклавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност.
9
Баклава с ананас 9
Захарта се разтваря в 1 ч. ч. вода и се кипва. Към сиропа се добавя сокът от 1 лимон.
10
Баклава с ананас 10
Изпечената баклава се оставя да изстине, след което се залива с горещия сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: