Белтъчен кекс с ананас

Кафявата захар придава на десерта неповторим вкус на карамел и ром
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 белтъка
400 г консервиран ананас
100 г бадеми
50 г краве масло
1 ч. ч. бяла захар
1/2 ч. ч. брашно
4-5 с. л. кафява захар
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Белтъчен кекс с ананас
Белтъците се разбиват с миксер на сняг, като постепенно се сипва бялата захар.
2
Белтъчен кекс с ананас 2
Шайбите ананас се нарязват на малки кубчета и се задушават в разтопеното масло.
3
Белтъчен кекс с ананас 3
Поръсват се с кафявата захар и след като се карамелизират, се оттеглят от огъня.
4
Белтъчен кекс с ананас 4
Бадемовите ядки се смилат с малко сол, смесват се с брашното, след което се разбъркват с белтъка.
5
Белтъчен кекс с ананас 5
На дъното на форми за мъфини или тимбалчета се сипва от ананаса и се покрива с белтъчното тесто. Десертът се пече 30-40 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2019
Много вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: