Баклава с домашни кори

Дата: 28.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
270 г брашно (+ за разточване)
60 мл олио
1 ч. л. оцет
1/2 ч. л. сол
за плънката:
250 г запечени орехи
120 г кафява захар „Демерара“
70 г галета
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. бахар
за сиропа:
360 г захар
200 мл мед
1 пръчка канела
за поливане:
180 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Баклава с домашни кориВ касерола се смесват захарта, медът, 500 мл вода и канелата. Готви се, докато се получи гъст сироп. Охлажда се.
2
Баклава с домашни кори 2От брашното, солта, оцетът, олиото и 180 мл вода се замесва еластично тесто. Прехвърля се в купа и се покрива с прозрачно фолио. Оставя се да почине.
3
Баклава с домашни кори 3Орехите се смесват с канелата, захарта, накълцания бахар и галетата.
4
Баклава с домашни кори 4Тестото се разделя на 8 части. Всяка част се разточва на много тънка кръгла кора, като тестото се поръсва обилно с брашно по време на разточването. Кората се реже на четири.
5
Баклава с домашни кори 5Един триъгълник се разстила, така че върхът му да е отгоре. Показалецът на едната ръка се слага на върха, показалецът на другата се слага на противоположния край, т.е. в средата на дъгата. Триъгълникът се събира в средата.
6
Баклава с домашни кори 6Двете „уши“, които се образуват, се прибират едно към друго, така че да се получи нещо като лодка.
7
Баклава с домашни кори 7В долната част се слага малко от плънката и отдолу нагоре започва да се завива рехаво руло, докато се стигне до средата.
8
Баклава с домашни кори 8След това горната част се прихлупва. Оформя се кръгла топка, която прилича на роза.
9
Баклава с домашни кори 9Оформените топки се подреждат в намазана тава и се поливат с разтопено масло.
10
Баклава с домашни кори 10Баклавата се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 40 минути.
11
Баклава с домашни кори 11Още топла, се залива със студения сироп. Оставя се да се сиропира поне 6 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2017
Ето я и моата първа баклава - мисля, че сиропът е повечко, но \"колкото повече - толкова повече\" :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2017
Стана супер :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Богомил се регистрира в сайта.
Penguin сготви Леща
Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта