Баклава с домашни кори
Лора и Стоян
за блата: 6 яйца 6 белтъка 250 г захар 230 г белени бадеми 70 г брашно 50 г краве масло | за сиропа: 100 г захар 2 с. л. инстантно кафе | за масления крем: 200 г краве масло (със стайна температура) 100 г захар 1 яйце 1 жълтък 1 ванилия 2 с. л. инстантно кафе | за ганаша: 240 г шоколадов кувертюр 40 г краве масло 150 мл животинска сметана 50 мл бърбън |
за глазурата: 150 г черен шоколад (85%) 125 г краве масло |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
15.02.2021 Прекалено сладка за нашия вкус .Въобще не съобразих, вътре има близо половин кило масло и още толкова шоколад , плюс 350 гр. захар. Бих използвала блата така както е или с 4 яйца и 5 белтъка ( в 2 правоъгълни или квадратни тави). Направих тортата в почти квадратна форма, но ми идва една идея с по-дебели блатовете и бих сложила други кремове, това е изключително калорично. И като връх на всичко използвах ирландско масло, което е по- твърдо ( не знам защо) от другото и кремовете станаха малко бетонирани, ако не се остави на стайна температура преди поднасяне.
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
15.07.2018 Невероятно балансиран и ненатрапчив вкус.
| ![]() |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
27.02.2018 Стана страхотна! Трябва да се опита задължително!
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
20.01.2017 трчбва да се опита
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
10.01.2017 ммм уникален вкус!
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...