Баклава с орехи и моцарела

Нестандартна сладка идея
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
500 г сирене „Моцарела“
250 г орехи
200 г краве масло
4 с. л. захар
1/2 ч. л. канела

за сиропа:
250 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
2 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Баклава с орехи и моцарела
Моцарелата се настъргва, а маслото се разтопява.
2
Баклава с орехи и моцарела 2
Орехите се смилат и се смесват със захарта и канелата.
3
Баклава с орехи и моцарела 3
Точените кори се изрязват в кръгла форма с размера на тавата. Дъното на тавата се маже с масло, слага се кора, маже се с масло, поръсва се с част от орехова смес.
4
Баклава с орехи и моцарела 4
Реди се така, докато се използват половината кори. Намазват се с масло, слага се моцарелата, а върху нея – всички останали орехи.
5
Баклава с орехи и моцарела 5
Следват останалите кори, всяка от които се маже с масло. Завършва се с кори.
6
Баклава с орехи и моцарела 6
Баклавата се реже на парчета, маже се с масло, по ъгълчетата също се полива с масло.
7
Баклава с орехи и моцарела 7
Пече се около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Баклава с орехи и моцарела 8
Около 350 мл вода се загряват със захарта, ваниловата захар и лимоновия сок. Оставя се на огъня, докато се получи рядък сироп.
9
Баклава с орехи и моцарела 9
Баклавата се изважда от фурната и се залива с горещия сироп. Оставя се за една нощ, да се сиропира добре.
10
Баклава с орехи и моцарела 10
Преди поднасяне се загрява леко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: