Бананови понички

Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2005
Бананови понички
 
Необходими продукти:
1 банан
2 яйца
3-4 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. захар
2 с. л. кисело мляко
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. захар
1/4 ч. л. индийско орехче
3 щипки сол
50 г масло
1 пакетче суха ванилия
2-3 ч. ч. олио за пържене



Начин на приготвяне:
1
Бананови понички
Брашното се пресява в голяма купа. Добавят се 1 ч. л. захар, сода бикарбонат, бакпулвер и сол. Разбърква се добре и се ароматизира с индийското орехче.
2
Бананови понички 2
Бананът се намачква, разбърква се с киселото мляко, ароматизира се с ванилията.
3
Бананови понички 3
1/2 ч. ч. захар се разбърква с маслото, добавят се яйцата, като сместа трябва да стане пухкава. Постепенно се налива в брашното. След като брашното поеме яйцата, се добавя бананът. Меси се. Тестото трябва да остане лепкаво в сърцевината. Почива покрито в хладилник.
4
Бананови понички 4
Отпочиналото тесто се разделя на равни части, набрашнява се обилно и се разточва на тънък лист, от който с метален диск се изрязват кръгчета. С по-малка форма в средата им се изрязва дупка. Пържат се за кратко в сгорещено олио. Изваждат се върху чиния със салфетка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: