Чийзкейк с тиква и шоколад

Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2004
Чийзкейк с тиква и шоколад
 
Необходими продукти:
400-500 г тиква тип “Цигулка”
2 щипки джинджифил
1/2 капсула есенция от ванилия
10 с. л. захар за карамелизираната тиква
1 к. ч. бяла захар
1 к. ч. кафява захар
4 яйца
100 мл течна сметана
40-50 г шоколад
125 г маргарин
250 г обикновени бисквити
500 г извара
1 щипка канела


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с тиква и шоколад
Тиквата се почиства от семето, обелва се, нарязва се на парчета (едно се запазва за декорация). Сварява се под капак за около 20 минути и се намачква на пюре.
2
Чийзкейк с тиква и шоколад 2
Бисквитите се натрошават на фини трохи и се разбъркват с разтопения маргарин. Сместа се разпределя в кръгла тава (28-30 см диаметър), като се натиска с ръка, така че да покрие и половината от стените. Оставя се да почине.
3
Чийзкейк с тиква и шоколад 3
В малка тенджера се наливат 50 мл сметана, начупва се шоколадът и се загрява на слаб котлон, докато шоколадът се разтопи.
4
Чийзкейк с тиква и шоколад 4
В голяма купа се изсипват изварата, 50 мл сметана, кафявата захар, канелата, джинджифилът, бялата захар и ванилията. Разбива се с миксер, постепенно се добавят яйцата и продължава да се бърка, докато стане като крем.
5
Чийзкейк с тиква и шоколад 5
Изсипва се пюрираната тиква и разбиването продължава още 2-3 минути.
6
Чийзкейк с тиква и шоколад 6
Готовата смес се налива върху блата. Отгоре с лъжица се слага по малко от течния шоколад и с остър нож се оформят фигури. Пече се около 45-60 минути в предварително сгорещена до температура 150-160 градуса фурна.
7
Чийзкейк с тиква и шоколад 7
В малка тенджера се карамелизира захарта. От запазеното парче тиква се оформят лешничета, овалват се в карамела и се оставят да изстинат. Чийзкейкът се поднася декориран с карамелизираните лешничета.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: