Шоколадов "Наполеон"

Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2005
Шоколадов
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
100 г шоколад
1/2 литър прясно мляко
5 жълтъка
120-150 г захар
4 с. л. брашно
125 г масло
50 г разтопено масло за намазване
1/2 капсула ванилия (2 пакетчета на прах)
какао за поръсване
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Шоколадов
Прясното мляко се сварява. Жълтъците се разбиват със захарта и брашното, постепенно се налива горещото мляко. Сместа се загрява, за да се сгъсти, като се разбърква.
2
Шоколадов
В самия край на загряването се настъргват кубчетата шоколад, ароматизира се с ванилия и се добавят парчетата студено масло. Продължава да се бърка. След като маслото се поеме, кремът се покрива и се оставя да се охлади.
3
Шоколадов
Три по три корите се поставят в правоъгълна тава (общо 9 кори), като най-горната и при трите пласта се намаслява. Разрязват се на ромбчета. Запичат се за 10-15 минути в предварително загрята до 150 градуса фурна.
4
Шоколадов
Ромбчетата се изваждат и се разделят. За да се оформи порция, едно върху друго се нареждат ромбчета, като между пластовете се разпределя кремът. Най-горното ромбче се поръсва с какао (не се поставя крем).
5
Шоколадов
Върху какаото с помощта на формичка се оформя звездичка от пудра захар. Преди консумация се охлажда 2 часа в хладилник.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: