Лешникова торта с кафе

Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2005
Лешникова торта с кафе
 
Необходими продукти:
350 г пшенично брашно
350 г захар
200 г извара
200 г заквасена сметана
100 г лешници
350 мл царевично олио
1/2 ч. ч. кисело мляко
4 с. л. пудра захар
2 с. л. инстантно кафе
1 с. л. бакпулвер
1 пакетче суха сметана
прясно мляко за разбиване на сметаната
шоколад за украса



Начин на приготвяне:
1
Лешникова торта с кафе
Пресятото брашно, захарта и бакпулверът се смесват в голяма купа. Жълтъците и белтъците се отделят. Жълтъците се разбиват в купа, към тях се добавят последователно царевичното олио и киселото мляко.
2
Лешникова торта с кафе 2
Кафето се разтваря с малко топла вода и след като изстине, се поставя в купата със жълтъците. Сместа се изсипва при брашното, разбърква се добре.
3
Лешникова торта с кафе 3
Разбитите на сняг белтъци се прибавят на части, като се бърка само в една посока, за да не спаднат. Половината от тестото се изсипва в намаслена, покрита с хартия за печене тава (30 см). Пече се 25 минути в загрята до 160 градуса фурна. По същия начин се изпича и вторият блат.
4
Лешникова торта с кафе 4
Изварата, пудрата захар и сметаната се разбиват добре с миксер. 3/4 от лешниците се смилат и се прибавят към сместа (останалата 1/4 се запазва за украса на тортата). Сметаната се разбива с прясното мляко.
5
Лешникова торта с кафе 5
Единият от изпечените и изстинали блатовете се намазва с крема, другият се поставя върху него. Отгоре се разпределя разбитата сметана, украсява се с целите лешници и с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
тартата е супер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: