Банички с пуешко и млечен гъбен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто (500 г)
100-150 г кашкавал
100 г пуешка шунка
100 г замразен грах
1 яйце
маково семе за поръсване
200 г печурки
150-200 мл прясно мляко
20-30 г масло
1 стрък пресен лук
1 кубче пилешки бульон
1 с. л. зехтин
2 ч. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Банички с пуешко и млечен гъбен сос
Гъбите се нарязват надребно и се запържват до златисто в предварително загретите масло и зехтин. Добавя се наситненият лук, запържва се за кратко и се поръсва с брашно. Оттегля се от котлона и се разбърква, докато гъбите поемат брашното.
2
Банички с пуешко и млечен гъбен сос 2
Прясното мляко се налива в гъбите, стрива се бульонът. Плънката се връща на котлона и къкри, докато се сгъсти. След като изстине, се добавят грахът и нарязаните на кубчета пуешка шунка и кашкавал.
3
Банички с пуешко и млечен гъбен сос 3
Бутертестото се изважда от хладилника и се нарязва на квадрати с големина около 4 см. Краищата на квадратите се намазват с разбитото с малко вода яйце.
4
Банички с пуешко и млечен гъбен сос 4
Върху тестените квадрати се нанася по 1 пълна с. л. от плънката, след което се загъват във формата на триъгълници.
5
Банички с пуешко и млечен гъбен сос 5
Баничките се поставят в намазнена тава. Намазват се с яйце, а краищата им се притискат с върха на вилица. Баничките се поръсват с маково семе и се пекат до златисто в силно нагорещена фурна при температура 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: