Осмарски мазен хляб

Гост: Иванела Иванова, Винарска изба "Осмар"
Източник: Бон Апети
Дата: 21.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1-1,200 кг брашно
1 с. л. захар
1 с. л. оцет
3 с. л. олио
1 ч. ч. мас
1 кубче мая
3 яйца
500 мл вода
200 г сирене
1 с. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Осмарски мазен хляб
Маята се разтваря в 500 мл вода, след това се слагат захарта и солта и се разбърква добре. Наливат се олиото и оцетът, разбърква се.
2
Осмарски мазен хляб 2
Двете яйца и белтъкът на третото се разбиват добре и се смесват с маята (жълтъкът се запазва за намазване). С бъркане постепенно се сипва брашното. Замесва се тесто и се оставя да втаса.
3
Осмарски мазен хляб 3
Втасалото тесто се разделя на 2 топки с различна големина, които се разточват на тънки кори. По-голямата кора се намазва обилно с мас, поръсва се със сирене и се покрива с по-малката кора.
4
Осмарски мазен хляб 4
След това корите се навиват на руло и се слагат в намаслена тава. Оставя се да втаса.
5
Осмарски мазен хляб 5
Хлябът се намазва с жълтъка на третото яйце и се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна, като температурата постепенно се намалява до 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2021
Докато успея да снимам, малките ми бандити успяха да грабнат от коричката. Страхотна рецепта, благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: