Баница "Мързеливата Богданка"

Гост: Богдана Карадочева
Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2007
Баница
 
Необходими продукти:
400 г кайма (смес)
1 жълтък за намазване
черен пипер на вкус
1 ч. л. вегета
1 ч. л.смлян кимион
1 глава лук
1 пакет краве масло
4 сварени яйца
1 пакет бутертесто
"Пармезан" за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Баница
Лукът се нарязва наситно. Малка част от маслото се разтопява в дълбок тиган, сипва се наситненият лук и се задушава за кратко.
2
Баница
Веднага след това се добавя каймата и се разбърква добре.
3
Баница
Каймата се намачква, така че да стане на трохи. Овкусява се с вегета, смлян кимион и черен пипер.
4
Баница
Сварените яйца се обелват, нарязват се наситно и се добавят към каймата. Отново се разбърква добре.
5
Баница
Един лист бутертесто се разстила в тава. Краищата на тестото, които остават извън тавата, се изрязват с кухненска ножица.
6
Баница
Тестото се набожда с вилица на няколко места, за да излезе въздухът.
7
Баница
Отгоре се сипва плънката и се разпределя равномерно.
8
Баница
Плънката се покрива с втори лист бутертесто. Краищата, които остават извън тавата, отново се изрязват и тестото се набожда с вилица.
9
Баница
Баницата се покрива с настърган "Пармезан" и се намазва с разбития жълтък.
10
Баница
Отгоре се добавят парченца краве масло и баницата се пече около 30 минути при температура 200-220 градуса, без фурната да се загрява предварително.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: