Вълча пита

Дата: 18.12.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г месо от свински бут
5 скилидки чесън
бялата част на 1-2 стръка праз
1 глава лук
1 жълтък
2-3 с. л. зехтин
1 1/2 с. л. олио
1/2 с. л. балсамов оцет
1/2 ч. л. мащерка
1-2 щипки чубрица
ким за поръсване
за тестото:
1 кг брашно
1 белтък
1 пакетче суха мая (1 кубче прясна мая)
300-350 мл вода
1/2 ч. л. ябълков оцет
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Вълча питаМесото се нарязва на кубчета и се слага в купа.
2
Вълча пита 2Добавя се наситненият чесън, месото се поръсва със сол, балсамов оцет, мащерка и зехтин и се размесва, така че подправките да се втрият добре. Оставя се да се маринова поне 30 минути.
3
Вълча пита 3Олиото се загрява в малка тенджера, сипва се маринованото месо и се запържва.
4
Вълча пита 4Лукът и празът се нарязват наситно и се добавят към запърженото месо.
5
Вълча пита 5В дълбока купа се поставят белтъкът, маята, солта, захарта и оцетът.
6
Вълча пита 6В купата постепенно се сипва брашното и се налива водата, като се бърка. Тестото се омесва с ръце и се оставя да втаса покрито.
7
Вълча пита 7Втасалото тесто се разделя на две еднакви по големина топки. Едната тестена топка се разточва и се поставя в намаслена кръгла тава (диаметър 36 см), така че да покрие и половината от стените на съда.
8
Вълча пита 8Върху кората се разпределя готовата плънка, поръсва се с чубрица и се покрива с втория разточен лист.
9
Вълча пита 9Тестото се набожда на няколко места с вилица или нож, намазва се с жълтък и се поръсва с ким. Питата се пече около 30 минути в предварително загрята на 200-220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
Приготвих преди няколко месеца тази пита и ме получи много хубаво, но като ловец реших да използвам (проверено и чисто от зарази и болести) месо от диво прасе, което предварително сварих за кратко, преди да го запържа, и което придаде своя по интересен и силен аромат на ястието! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта