Видинска баница

Гост: Пламен Петков, автор на документалната поредица на bTV "Българите"
Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2007
Видинска баница
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
3-4 с. л. лимонада
1 жълтък
1 щипка сол
1 пакетче ванилия на прах
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 кофичка кисело мляко
5 яйца
100 мл олио
400-500 г сирене
2-3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Видинска баница
Яйцата се разбиват в купа, посоляват се и се налива олиото.
2
Видинска баница 2
Содата се сипва в киселото мляко, разбърква се и се смесва с яйцата.
3
Видинска баница 3
Сиренето се натрошава в купа и се залива с разбитите яйца.
4
Видинска баница 4
Плънката се разбърква добре с вилица, като едновременно се мачка. След това се ароматизира с ванилията.
5
Видинска баница 5
Тава се намазва с олио и в нея се слагат 2 точени кори.
6
Видинска баница 6
Върху корите се сипва част от плънката, разпределя се равномерно и краищата на корите, които са останали извън тавата, се завиват навътре.
7
Видинска баница 7
Отгоре се слагат още 2 кори и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите.
8
Видинска баница 8
Жълтъкът, лимонадата и олиото за заливката се разбиват заедно.
9
Видинска баница 9
Баницата се залива с готовата смес.
10
Видинска баница 10
Върху баницата се правят разрези с нож. Тавата се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна и баницата се пече до готовност (около 20 минути).
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2019
Невероятно вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2018
Много е вкусна, хареса се от всички у дома.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: