Великденски козунак
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
25.05.2015 Понеже съм живяла в Родопите и за мене марудника е едно типично родопско ястие,бих искала да направя една поправка към рецептата,защото той се приготвя от кисело млеко от което е избито маслото- в Родопите тази напитка я имат почти във всеки дом, и се прави рядко тесто с маята и брашното и се приготвя вечерта и на сутринта се добавят яйцата и още брашно да стане като боза,така се получават едни шупли- дупчици,типични за изпечения марудник.
|
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...