Великденски козунак
Лора и Стоян
1 кг брашно 3 яйца 1 ч. ч. кисело мляко 3 ч. л. сол 1 1/2 ч. л. захар 1/2 кубче мая 1 щипка сода краве масло и сланина за намазване |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
25.05.2015 Понеже съм живяла в Родопите и за мене марудника е едно типично родопско ястие,бих искала да направя една поправка към рецептата,защото той се приготвя от кисело млеко от което е избито маслото- в Родопите тази напитка я имат почти във всеки дом, и се прави рядко тесто с маята и брашното и се приготвя вечерта и на сутринта се добавят яйцата и още брашно да стане като боза,така се получават едни шупли- дупчици,типични за изпечения марудник.
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...