Рогатники

Рецепта от родопското село Павелско
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2007
Рогатники
 
Необходими продукти:
300 г брашно
1 с. л. оцет
1 с. л. олио
1 с. л. захар
1/2 с. л. сол
100 г сирене
1 шепа спанак
1 шепа лапад
1 ч. ч. ориз
1 щипка сол
краве масло за намазване



Начин на приготвяне:
1
Рогатники
Оризът се сварява в леко подсолена вода.
2
Рогатники 2
Брашното се сипва в дълбок съд и се добавят по 1 с. л. оцет и олио.
3
Рогатники 3
Брашното се поръсва със сол и захар и се бърка, като постепенно се налива вода, докато се замеси тесто.
4
Рогатники 4
Тестото се разточва върху набрашнен плот, така че да се получи кора с формата на голям квадрат.
5
Рогатники 5
Спанакът и лападът се нарязват.
6
Рогатники 6
В средата на разточената кора се слагат смесените спанак и лапад и се поръсват с натрошено сирене.
7
Рогатники 7
Отгоре се сипва от сварения ориз и се поръсва с щипка сол.
8
Рогатники 8
Краищата на тестения квадрат се сгъват навътре и ръбовете се притискат леко.
9
Рогатники 9
Тестото трябва да се запечата подобно на пощенски плик.
10
Рогатники 10
Изпича се върху сач или в предварително загрята фурна при температура 180-200 градуса за около 15-20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: