Баница с булгур

Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2003
Баница с булгур
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
300 г булгур
300 г ориз
2-3 с. л. олио
2 с. л. захар
1 ч. л. сода
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Баница с булгур
Булгурът и оризът се сваряват в леко подсладена вода. Брашното се пресява в тава, добавят се олиото, солта и содата и се налива вода, така че да се замеси лепкаво тесто.
2
Баница с булгур 2
Тестото се разделя на 3 части и всяка се разточва на голяма и тънка кора. Корите се поръсват със сварените ориз и булгур, напръскват се с малко олио и се навиват на руло.
3
Баница с булгур 3
Навитите кори се нареждат на кръгове в намазнена тава, като се започва от центъра й. Баницата се пече 10 минути при температура 200 градуса, след това се температурата се намалява на 150 градуса и се пече още 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: