Тарта с картофи, спанак и извара

Оригинално предложение за парти - лесна за приготвяне тарта, която може да се консумира и студена
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2006
Тарта с картофи, спанак и извара
 
Необходими продукти:
500 г картофи
250 г спанак
200-250 г извара
1 лист бутертесто
зелената част на 3 стръка чесън
1 ч. л. сол
олио за поливане


Начин на приготвяне:
1
Тарта с картофи, спанак и извара
Картофите се обелват и се сваряват цели. След това се нарязват на филии.
2
Тарта с картофи, спанак и извара 2
Тестото се надупчва добре с вилица и по краищата му се оформя ръб. Поставя се в правоъгълна намазнена тава. Пече се около 5 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна.
3
Тарта с картофи, спанак и извара 3
Спанакът се залива с вряла вода, след това веднага се охлажда, отцежда се леко и се нарязва наситно. Смесва се с изварата и наситнения чесън, посолява се. Сместа се нанася върху леко запеченото бутертесто.
4
Тарта с картофи, спанак и извара 4
Отгоре се нареждат филийките картофи и се поливат с олио. Тартата се пече около 10 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: