Сaпаревска баница

Дата: 01.04.2006
Източник: Бон Апети
Сaпаревска баница
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
200 г орехи
3 стръка праз лук
1 ч. ч. ориз
1 к. ч. олио
1 с. л. гранулирана зелена подправка
 

Начин на приготвяне:
1
Сaпаревска баницаПразът се нарязва наситно и се запържва в 1 к. ч. предварително нагорещено олио. Добавя се гранулираната подправка, сипва се почистеният ориз и когато стане стъклен, се наливат 7-8 ч. ч. гореща вода. Когато е готова, плънката се оставя да изстине.
2
Сaпаревска баница 2Една кора се отделя настрана и се оставя сурова. Всяка от останалите се изпича от двете страни до златисто на плочата на котлона, като енергично се върти, за да не изгори.
3
Сaпаревска баница 3Орехите се смилат. Нагорещява се олио и с него се подмазва тавата. Слага се една кора, полива се с малко от нагорещеното олио, поръсва се с част от плънката и със смлени орехи.
4
Сaпаревска баница 4Баницата се приготвя, като корите се слагат по две и се покриват с плънката по описания начин. Най-отгоре се слага суровата кора и се полива с олио. Баницата се пече в предварително загрята фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2017
Плънка за баница ли се приготвя или оризова супа? Хе, хе, ако една чаена чаша ориз се залее със седем или осем чаени чаши вода се получава чорба! Правилното съотношение е 1:1,8 за ориз басмати , 1:2,3 за перлен ориз и 1: 3,5 за кафяв ориз, защото той се вари продължително и излишната вода се изпарява. Тези пропорции многократно са пробвани от мен.)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


didi_86 се регистрира в сайта.
Катя Ванкова се регистрира в сайта.
Савелин се регистрира в сайта.
doseva6 коментира рецептата Печено зеле с ориз и сливи
doseva6 коментира рецептата Крем "Ванилия"
doseva6 коментира рецептата Копривена чорба с орехи
Mariyana Petrova коментира рецептата Кюфтета с ориз на фурна
Люба Тодорова коментира рецептата Картофено пюре
коментира рецептата Шоколадова мус торта с ягоди
коментира рецептата Рула от скумрия с доматен сос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле с четири сирена
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта