Лучен пай с маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2003
Лучен пай с маслини
 
Необходими продукти:
1 кг лук
30-40 г маргарин
1-2 шепи маслини
100-150 г настърган кашкавал
2-3 щипки мащерка
300 г брашно
120-130 г маргарин
1-2 с. л. вода


Начин на приготвяне:
1
Лучен пай с маслини
Лукът се нарязва на колелца и се задушава в маргарина на слаб огън под капак, докато придобие златист цвят.
2
Лучен пай с маслини 2
Тестото се приготвя, като брашното се пресява и се сипва в купата на кухненския робот. Добавя се маргаринът и с приставката за рязане на месо се размесва за половин минута. Налива се водата и отново се размесва.
3
Лучен пай с маслини 3
Когато стане на едри трохи, тестото се изважда и се меси на ръка до оформянето на топка. След това се разточва кора с диаметър, по-голям от този на тавата за печене.
4
Лучен пай с маслини 4
Кората се навива около точилката и се пренася върху предварително намазнената тава. Притиска се към дъното и стените и се надупчва с вилица, за да не се надуе. Пече се в умерена фурна до златисто (15-20 минути).
5
Лучен пай с маслини 5
Лукът се смесва с нарязаните маслини, подправя се с мащерка и сол и се разпределя върху запеченото тесто. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и се запича.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: