Баница с печени зеленчуци

Пъстра и апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 фини точни кори
300 г краве сирене
4 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава червен лук
2 патладжана
2 с. л. винен оцет
2 тиквички
1 кочан царевица
6 скилидки чесън
4 с. л. зехтин (+ за намазване)
1/2 връзка мащерка
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Баница с печени зеленчуци
Чушките се почистват и се пекат 30–40 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
2
Баница с печени зеленчуци 2
Тиквичките, лукът и предварително обелените, осолени и отцедени патладжани се нарязват на едри кубчета и се слагат в тава, заедно с обеления чесън. Поливат се с оцета и зехтина, посоляват се и се пекат 30 минути в загрята на 220 градуса фурна.
3
Баница с печени зеленчуци 3
Малко преди да са готови, към тях се добавят зрънцата царевица и се пече още около 5 минути.
4
Баница с печени зеленчуци 4
Чушките се обелват и се нарязват наедро.
5
Баница с печени зеленчуци 5
Всички зеленчуци се охлаждат и се смесват в купа.

6
Баница с печени зеленчуци 6
Две точени кори се намазват със зехтин и се поставят една върху друга, като между тях се поръсва с листенца мащерка.
7
Баница с печени зеленчуци 7
Слагат се част от плънката и кубчета сирене, след което се завива стегнато руло.

8
Баница с печени зеленчуци 8
Така се приготвят и останалите рула. Подреждат се в тава, намазват се със зехтин и върху всяко се правят диагонални прорези.
9
Баница с печени зеленчуци 9
Баницата се пече 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се за кратко, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: