Баница Царица

Ароматна баница за ценители
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.01.2016
Баница Царица
Баница Царица
Баница Царица
Баница Царица
Баница Царица
 
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница (500 г)
4 яйца
300 г сирене
4 с. л. брашно
200 мл прясно мляко
200 г кисело мляко
1 щипка сода бикарбонат
50 г краве масло
олио за намазване на тавата


Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват яйцата, прясното и киселото мляко и содата. Разбърква се добре.
2
Прибавяме разтопеното масло и брашното, и отново бъркаме.
3
След това слагаме натрошеното сирене.
4
Редим корите в намазнена тава, като ги намачкваме за да станат релефни. На всеки ред слагаме по 3-3,5 кори, тъй като след намачкването корите вече са с по-малка площ. РКорите се редят и се мачкат една по една.
5
Върху всеки ред се разпределя от сместа, като се започва от краищата на тавата в посока към средата. Задължително оставяме част от сместа, която разпределяме най-отгоре върху последната кора.
6
Печем баницата в предварително загрята на 160-170 градуса фурна. Готовата баница се завива с памучна кърпа и се обръща върху чашки.


Съвет:
Ако сместа не ви стигне за да покриете последната кора, добавете малко прясно мляко и брашно.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2020
За първи път слагам прясно мляко в баница, получи се много вкусна.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
Вкусна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: