Банофи пай

Източник: Бон Апети
Дата: 02.01.2012
Банофи пай
 
Необходими продукти:
за основата:
250 г какаови бисквити
80 г краве масло
1 белтък

за тофи карамела:
400 мл подсладено кондензирано мляко
125 г кафява захар
110 г краве масло

за пълнежа:
3 големи банана
1 ч. ч. сладкарска сметана
1/2 с. л. инстантно кафе

за декориране:
1 черен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Банофи пай

Бисквитите се натрошават в найлонов плик (или се смилат в блендер) и се разбъркват с разтопеното масло. Добавя се белтъка и се разбърква.

2
Банофи пай 2

С тази смес се покрива дъното на форма за торта, покрита с хартия за печене. Притиска се добре, за да стане плътен блат. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 8–10 минути. След това се оставя да се охлади.


3
Банофи пай 3

Маслото за карамела се разтопява в съд и към него се добавя кафявата захар. Бърка се на силен огън, докато се получи карамел. Налива се кондензираното мляко, намалява се силата на огъня и се вари 5 минути.


4
Банофи пай 4

Тази смес се налива върху готовата основа.


5
Банофи пай 5

Бананите се нарязват косо, на тънки филийки и се подреждат върху карамела.


6
Банофи пай 6

Сметаната се разбива с разтвореното в 1 с. л. вода инстантно кафе. Разпределя се върху бананите. Завършва се с ивички шоколад, оформени с нож или белачка. Паят се оставя в хладилник за 1 час.

 

Съвет: Има и друг вариант за домашно тофи, но той отнема  много повече време. Една консерва подсладено кондензирано мляко се надупчва отгоре и се поставя в тенджера с вода, като течността не трябва да я покрива. Вари се на умерен огън около 3 часа. После имате чудесен тофи, готов за банофи.

Ако формата, в която ще приготвяте десерта е с по-голям диаметър от 22 см, увеличете количеството на бисквитите минимум със 100 г.

 

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2017
Най-лесния начин за тофи е да си купите готово Долче де лече, така няма да варите 3ч или каквото да е там.
15.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2017
Много вкусен пай, един от любимите ми. Правили сме го и по двата начина, като при втория, варим кондензираното мляко не 3 а 4 часа. За по-неопитните - четете етикетите, когато купувате кондензираното мляко - в нашите вериги се продава и подсолено такова... със сигурност не става за десерт...
14.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2015
Не, Гушана, не е необходимо.
13.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2015
Когато се притискат бисквитите оформя ли се по-висока стеничка в краищата?
12.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2013
Класика в десертния свят. Прекрасен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: