Бъркан тутманик

Дата: 25.11.2015
Източник: Биска Стайко
ТИТЛА: Помощник готвач
Бъркан тутманикБъркан тутманикБъркан тутманикБъркан тутманикБъркан тутманик
 
Необходими продукти:
600 г брашно
5 яйца
125 г краве масло
1 кофичка кисело мляко
500 г сирене
1 ч. л. сода за хляб
1 бакпулвер
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят разтопеното масло и натрошеното сирене.
2
Содата се слага в млякото да шупне и се сипва към сместа.
3
Добавя се смесеното с бакпулвера брашно.
4
Сместа се изсипва в намаслена тава и тутманикът се пече 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
Може да проверите, дали тутманикът е изпечен с помощта на клечка за зъби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Maria Boyadjieva се регистрира в сайта.
Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта