Маца

Еврейски безквасен плосък хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 мл хладка вода
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Маца
Брашното се смесва със солта, водата и зехтина и се замесва меко тесто.
2
Маца 2
Покрива се и се оставя да почине за 10–15 минути.
3
Маца 3
След това се изважда от купата върху набрашнен плот и се разделя на 10–12 части.
4
Маца 4
Разточват се на тънки кори, режат се на правоъгълници и се надупчват с вилица.
5
Маца 5
Фурната се загрява на 220 градуса (с вентилатор), в нея се поставя керамичен камък за пица, да се нагорещи много добре.
6
Маца 6
Върху камъка се слага от парчетата тесто. Пече се, докато хлябът стане хрупкав и златист – минута–две.
7
Маца 7
Така се изпичат всички.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2015
Страхотни!
1.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2015
Приготвя се много бързо и лесно, като можеш да го комбинираш с почти всичко :) :) :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: