Бързи еклери с крем

Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2010
Бързи еклери с крем
 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
3 с. л. краве масло
250 г брашно
3 яйца
200 г сладкарска сметана
1 ч. л. настъргана кора от лимон
1 ванилия
1 с. л. пудра захар
1 с. л. сладко от портокали


Начин на приготвяне:
1
В тенджера се кипват 300 мл вода, добавят се солта, захарта и маслото. Изсипва се наведнъж брашното и се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
2
Дръпва се от огъня и се бърка, докато поизстине. При разбъркване едно по едно се добавят яйцата до получаване на гладка кремообразна консистенция.
3
С помощта на сладкарски пош или със супена намазнена лъжица се правят топчета върху хартия за печене – получават се около 14 броя. Пекат се на 220 градуса за 6–7 минути до златисто, след това температурата се намалява до 180 градуса и се пекат още 7–10 минути. Фурната се изключва и се оставя отворена за около 5 минути.
4
Всички продукти за крема се смесват и се разбиват с миксер. Изстиналите еклери се пълнят с крем, като може да се разрежат през средата или да се използва пош (пълнят се откъм долната страна).
 
 
Съвет:
При сервирането може да се поръсят с пудра захар или да се гарнират с плодов топинг по желание.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: