Бързи еклери с крем

Дата: 19.03.2010
Източник: Бон Апети
Бързи еклери с крем
 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. сол
1 с. л. пудра захар
1 ванилия
1 ч. л. настъргана кора от лимон
200 г сладкарска сметана
3 яйца
250 г брашно
3 с. л. краве масло
2 ч. л. захар
1 с. л. сладко от портокали
 

Начин на приготвяне:
1
В тенджера се кипват 300 мл вода, добавят се солта, захарта и маслото. Изсипва се наведнъж брашното и се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
2
Дръпва се от огъня и се бърка, докато поизстине. При разбъркване едно по едно се добавят яйцата до получаване на гладка кремообразна консистенция.
3
С помощта на сладкарски пош или със супена намазнена лъжица се правят топчета върху хартия за печене – получават се около 14 броя. Пекат се на 220 градуса за 6–7 минути до златисто, след това температурата се намалява до 180 градуса и се пекат още 7–10 минути. Фурната се изключва и се оставя отворена за около 5 минути.
4
Всички продукти за крема се смесват и се разбиват с миксер. Изстиналите еклери се пълнят с крем, като може да се разрежат през средата или да се използва пош (пълнят се откъм долната страна).
 
 
Съвет:
При сервирането може да се поръсят с пудра захар или да се гарнират с плодов топинг по желание.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта