Торта “Планински връх”

Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2010
Торта “Планински връх”
 
Необходими продукти:
5 яйца
5 с. л. захар
5 с. л. брашно
3 ч. ч. смлени орехи
1 ч. ч. захар (+ 4 с. л.)
1 ч. ч. прясно мляко
200 г краве масло
2 яйца
3 с. л. пудра захар
300 мл сок от компот по избор


Начин на приготвяне:
1
Първо се приготвя пандишпановият блат, като яйцата се разбиват в купа със захарта до побеляване. След това се прибавя лъжица по лъжица брашното, като се разбива с миксер. Изсипва се сместа върху намаслена хартия за печене в голяма правоъгълна тава и се пече около 20–25 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
 


2
След като блатът изстине, се разрязва на две по дължина. След това се разрязва едната половина на три части, като първата трябва да е най-широка, втората – по-тясна, и третата – най-тясна. Другата част остава за основа.
3
Приготвя се кремът, като се смесват смлените орехи, захарта и врялото мляко и се оставя да изстине.
4
Размекнатото масло се разбива с пудрата захар и двата жълтъка, след което се смесва с ореховата смес.
5
Двата белтъка се разбиват на сняг с 4 с. л. захар и се оставят за украса.
6
Всяка ивица блат се сиропира с компота и се маже с крема. Подреждат се блатовете един върху друг като планински връх и се украсяват с разбитите белтъци.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: