Баварски крем с кафе

Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2010
Баварски крем с кафе
 
Необходими продукти:
1/2 л прясно мляко
150 г захар
6 жълтъка
2 ч. л. разтворимо кафе (нескафе)
1 пакетче желатин
1 ванилия
200 мл течна сметана (2 пакетчета суха)
шоколад (какао) за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Млякото се кипва заедно със захарта.
2
Жълтъците се разбиват с тел в подходяща метална купа, след което се налива горещото мляко при непрекъснато бъркане. Купата се поставя в по-тесен съд с кипяща вода, така че тя да не достига дъното му, и сместа се разбива с тел около 5–10 минути, докато се получи лек крем. Прибавя се предварително разтвореното в 2 с. л. гореща вода кафе и се разбърква.
3
Желатинът се накисва в 5–6 с. л. студена вода и се оставя 5 минути да набъбне. Загрява се на умерен огън, без да се кипва, докато се превърне в течен сироп. Излива се в купата с яйчната смес, добавя се ванилията и се разбърква добре.
4
В суха купа се разбива сметаната до пухкавост и се разбърква с яйчната смес. Готовият крем се излива в десертни купички и се оставя да престои в хладилник 3–4 часа.
5
Десертът се гарнира допълнително с разтопен шоколад или малко какао.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2018
Получи се :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: