Баварски крем с шоколад

Страхотна вариация на класиката
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 23.03.2018
Баварски крем с шоколад
 
Необходими продукти:
3 яйца
400 мл прясно мляко
170 г захар
20 г шоколад
1 пакетче желатин
25 мл студена вода

за шоколадовия сос:
80 г шоколад
3-4 с. л. вода
1 с. л. олио

за поръсване:
1 шепа натрошени ядки (по желание)


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. 200 мл мляко се слагат да заври с половината захар на умерена температура. Жълтъците се разбиват с останалото мляко. Желатинът се разтваря в студената вода и се оставя да набъбне.
2
Жълтъците се наливат на тънка струйка към кипналото мляко, при постоянно бъркане. След 1-2 минути се сваля от котлона. Прибавя се шоколадът и се разбърква, докато се разтопи. След като сместа се охлади малко, се прибавя набъбналият желатин и се разбърква, до хомогенизиране.
Сместа се оставя настрана, докато се охлади до стайна температура.
3
Белтъците се разбиват с останалата захар до образуване на твърди връхчета. Двете смеси се смесват, като белтъците се прибавят на части и се разбива внимателно, за да не спаднат. Кремът се разпределя в купички и се прибира в хладилник.
4
Водата за соса се загрява почти до кипване и се налива към натрошения шоколад. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи. Прибавя се олиото (то придава блясък на соса).
Сосът се разпределя в чашите и кремчетата се връщат в хладилника.


5
Гарнира се с ядките.


Съвет:
Към крема може да добавите захар с ром, която много подхожда на шоколада.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2020
Получи се лек ,пухкав и сладък
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: