Бирено-лучен хляб

Баварска рецепта за хляб - отлично допълнение към изпечени на скара вурстчета и халба бира
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2006
Бирено-лучен хляб
 
Необходими продукти:
200-300 мл бира
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
2-3 с. л. олио
3 1/2 ч. ч. брашно
10 листа пресен джоджен
1 яйце
1 глава лук
100 г обезкостени черни маслини
1/2 ч. л. сода бикарбонат


Начин на приготвяне:
1
Бирено-лучен хляб
Маслините и лукът се нарязват наситно. Лукът се запържва в предварително загрятото олио до златисто.
2
Бирено-лучен хляб 2
В купа се смесват брашното, бакпулверът, содата бикарбонат и солта. Добавят се запърженият лук, маслините и разбитото яйце, налива се бирата и се разбърква добре. Ароматизира се с наситнен пресен джоджен и се меси на ръка.
3
Бирено-лучен хляб 3
Тестото се поставя в намазнена и набрашнена правоъгълна кексова форма с дължина 26 см. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: