Бишкотена торта с еклеров крем

Неустоима и сочна
Източник: Маник87
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 17.01.2023
Бишкотена торта с еклеров крем
Бишкотена торта с еклеров крем
 
Необходими продукти:
200 г бишкоти
550 мл прясно мляко
5 яйца
350 г захар
300 г краве масло
1 пакетче пудинг „Ванилия“
1 пакетче ванилова захар
250 г орехи
75 г брашно

за глазурата:
100 г млечен шоколад
40 г краве масло
30 мл прясно мляко
100 г филирани бадеми
течен шоколад и пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
За крема счупете яйцата и отделете белтъците от жълтъците. Сложете жълтъците в съд за гответе и добавете 200 г захар и 1 пакетче ванилова захар. С миксер бийте, докато сместа побелее. След това сложете на водна баня и гответе за 10 минути, като непрекъснато бъркате. Свалете, разбийте за минута с миксера и оставете да се охлади.
2
Поставете мекото масло в подходяща купа и с миксер разбийте, докато се получи пухкав крем. След това лъжица по лъжица го добавете към яйчната смес като не спирате да бъркате. Биете до получаване на еднородна смес.
3
Пригответе ваниловия пудинг, като го разтворите в 400 мл студеното прясно мляко. Сложете на котлона и гответе, докато сместа се сгъсти. Свалете, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади напълно. След това прибавете към масления крем. Бъркайте, докато компонентите се смесят напълно.
4
Пригответе белтъчния блат, като в купа разбиете белтъците с 200 г захар. Бийте, докато се получи гъст бял крем с остри върхове. Добавете брашното и внимателно разбъркайте с шпатула. С остър нож нарежете орехите на едри парчета и прибавете към сместа. Разбъркайте добре.

5
Покрийте правоъгълна форма за печене с хартия, сипете блата в нея и заравнете. Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 25 минути. След това извадете, охладете и премахнете формата и хартията.
6
Поставете 100 мл прясно краве мляко в купа и в него потопете бишкотите. Подредете един пласт от тях в съд за сервиране. Намажете с крем и върху него поставете белтъчния блат. Намажете с останалия крем и върху него направете един пласт бишкоти, потопени в мляко. Сложете десерта да стегне в хладилник за 1 час.
7
Пригответе глазурата, като разтопите шоколада, кравето мляко и маслото на микровълнова или водна баня. Разбъркайте добре, сложете в торбичка и декорирайте десерта. Поръсете с филирани бадеми пудра захар и поднесете.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: