Бисквитена торта с къпини

Изкусителен домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г обикновени бисквити
250 мл студено прясно мляко
50 мл вино „Мадейра“

за крема:
2 пакетчета пудинг „Ванилия“
1 л прясно мляко
400 мл животинска сметана
200 г захар
80 г краве масло

за къпините:
600 г пресни къпини
140 г захар
50 мл вино „Мадейра“
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. нишесте



Начин на приготвяне:
1
Бисквитена торта с къпини
Пудингът се смесва с част от захарта и малко студено мляко.
2
Бисквитена торта с къпини 2
Останалите мляко и захар се слагат в касерола и се кипват.
3
Бисквитена торта с къпини 3
Разтвореният пудинг се налива към тях и се бърка, докато се сгъсти. Съдът се отстранява от котлона.
4
Бисквитена торта с къпини 4
Добавя се маслото и се бърка, за да се разтопи. Кремът се прехвърля в купа, покрива се с фолио и се оставя да се охлади.
5
Бисквитена торта с къпини 5
Сметаната се разбива добре. Охладеният крем се разбива и се разбърква със сметаната.
6
Бисквитена торта с къпини 6
Къпините, захарта, виното и лимоновият сок се сипват в касерола. Варят се около 20 минути – не се разбърква, за да останат цели плодовете.
7
Бисквитена торта с къпини 7
След това към тях се прибавя нишестето, предварително разтворено в студена вода. Готви се на умерен огън, докато сладкото леко се сгъсти. Дърпа се от огъня и се оставя да се охлади.
8
Бисквитена торта с къпини 8
Млякото се смесва с виното.
9
Бисквитена торта с къпини 9
Част от бисквитите се топят в сместа и се редят на дъното на квадратна форма за торта. Отгоре се разпределят 1/3 от крема и от къпините.
10
Бисквитена торта с къпини 10
Следва нов ред напоени бисквити, крем, къпини, напоени бисквити и се завършва с крем. Заравнява се.
11
Бисквитена торта с къпини 11
Тортата се оставя в хладилник за 4 часа. Поднася се с останалите къпини.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2018
Замених къпините с ягоди и направих ванилов крем и се получи превъзходно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: