Хлебен пудинг с боровинки

Лесна рецепта за домашен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 мл прясно мляко
500 г сладък хляб бриош (или стар козунак)
400 г боровинки
300 г крем сирене
170 г захар
100 г краве масло
50 мл вино „Марсала“
6 яйца
2 с. л. брашно
1 ванилия
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Хлебен пудинг с боровинки
Яйцата се разбиват със захарта и брашното, към тях се прибавят ванилията, марсалата и млякото и се разбърква добре.
2
Хлебен пудинг с боровинки 2
Хлябът се реже на филийки.
3
Хлебен пудинг с боровинки 3
Маслото се разтопява, с част от него се маже тава за печене, а останалото се налива към млечната смес.
4
Хлебен пудинг с боровинки 4
Подрежда се половината от хляба, слагат се крем сиренето, поръсват се боровинките, следва останалата част от хляба.
5
Хлебен пудинг с боровинки 5
Сладкишът се залива с млечната смес и се оставя 30 минути, да поеме хубаво течността.
6
Хлебен пудинг с боровинки 6
Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 35 минути.
7
Хлебен пудинг с боровинки 7
Охлажда се и се сервира с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: