Бисквитена торта

Дата: 13.08.2019
ТИТЛА: Помощник готвач
Бисквитена торта
 
Необходими продукти:
400 г обикновени бисквити
1,2 л прясно мляко
8 с.л. захар
4 жълтъка
6 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. ванилия
1 ч.ч. смлени орехови ядки
2 с.л. краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
В купичка се заделят 200 мл от прясното мляко, за потапяне на бисквитите. В малка купа се смесват жълтъците, нишестето и 100 мл прясно мляко. Разбърква се до напълно гладка смес. Ако случайно останат бучки, се прецежда.
2
Останалите 900 мл мляко се наливат в тенджера, добавя се захарта и се загрява на умерен огън. Щом кипне, се дърпа от котлона. На тънка струйка, при непрекъснато разбъркване с кухненска бъркалка, се добавя яйчената смес. Връща се на котлона и се разбърква, докато заври отново. Добавят се ванилията и маслото, разбърква се и се отстранява от котлона.
3
В тава с размер 22х30 см се слага малко крем, върху него се подрежда пласт бисквити, които предварително се топят в заделеното мляко (леко затоплено). Не бива нито да са твърди, нито да се напоят до разпадане. Върху тях се разпределя крем и се поръсва с част от смлените орехи. Покрива се с втори пласт напоени бисквити, крем и орехи, и с трети пласт от бисквити и крем.
4
Тортата се охлажда на стайна температура и се прибира в хладилник. Така бисквитите поемат от крема и стават много по-меки, а вкусът по-завършен. Задължително тортата трябва да постои на студено поне 5-6 часа, за да се получи добър резултат.
5
Преди поднасяне се декорира с разтопен на водна баня шоколад, боровинки и листенца от мента. Може да се поръси и със смлени орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Victoria_D се регистрира в сайта.
Elka Spiridonova коментира рецептата Гъбена супа
Мирела Кононова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта