Бисквити с фъстъчен крем

ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 29.04.2019
Бисквити с фъстъчен крем
 
Необходими продукти:
2 яйца + 1 жълтък за намазване
150 мл мазнина (смес от 100 г масло и олио)
100 г захар
1 с. л. мед
480 г брашно (3 ч. ч. и малко)
3 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. ванилия

за крема:
4 с. л. фъстъчено масло
4 с. л. меко масло
5 с. л. пудра захар или на вкус


Начин на приготвяне:
1
Първо в метална купичка разтопих маслото (в оригиналната рецепта се използва мас вместо масло) и смесих с олиото. В купа сложих яйцата, захарта и ванилията и ги разбърках за около минута, без да използвам миксер. На тънка струйка при непрекъснато разбъркване, добавих мазнината. Брашното и бакпулвера пресях и добавих към сместа. Забърках тесто, което омесих на набрашнен плот. Увих в свежо фолио, оформяйки плоска питка и прибрах в хладилника за 30 минути.
2
През това време приготвих крема, като в купичка разбърках съставките до гладък крем. Тук е моментът да добавите захар до желания от вас вкус. Имайте предвид, че когато бисквитите се намажат и се сложат в хладилника, кремът се стяга.
3
На набрашнен плот разточих тестото. Ако много се къса, добавете още малко брашно отгоре. Целим дебелина около 2-3 мм, нито много тънки, нито твърде дебели. Голямата тава на фурната покрих с хартия за печене. Жълтъкът си разбърках леко в чашка. С чаша, с диаметър 6 см изрязах кръгчета. С помощта на метална шпатула ги взимах и подреждах в тавата. Всяка бисквита намазах с жълтък и с помощта на малка виличка направих вълнообразни линии. На някои с остър нож пък направих друга шарка.
4
Сложих да се пекат в загрята на 180 гр фурна за около 10-15 минути или до апетитен загар. Още топли ги слепих с крем и прибрах веднага в хладилника. От това тесто аз изпекох три тави с бисквити.
5
Уникално вкусни са и ги препоръчвам горещо, особено за любителите на фъстъчения вкус!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2020
Страхотни станаха! Много обичам такива бисквити, но купешките ги развалиха. Не очаквах, че ще мога да постигна този вкус, благодаря за рецептата! П.С. За крема ползвах мед вместо пудра захар за половината и течен шоколад за друтата половина.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: