Благият тиквеник на Преславска

Дата: 28.11.2009
ТИТЛА: Чирак
Благият тиквеник на Преславска
 
Необходими продукти:
1 пакет точени
2 ч. ч. вода
2 ч. ч. захар
кората на 1 лимон (настъргана наситно)
1 к. ч. стафиди (заляти догоре с уиски)
1 пакетче канела
1 к. ч. захар
около 1 к. ч. нарязани наедро орехи
1 кг тиква (настъргана на ситното ренде)
уискито, в което са киснали стафидите
 

Начин на приготвяне:
1
Корите се навиват две по две, като преди това се поръсват с малко олио и отгоре се разпределя плънка.

2
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. Когато корите придобият желаният от вас цвят, може фурната да се изключи.

3
Врелият тиквеник се залива със студения сироп, увива се тавата с вестник и отгоре се поставя хавлия, за да се задуши, догато изстива. Може да се консумира с каквото искате или не искате, аз го изконсумирах с кафенце. Ако не сте яли тиквеник с аромат на великден, това е вашият шанс то и времето едно такова, ще кажеш Великден идва, не - Коледа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Описанието на приготвянето не е пълно!!! Как се приготвя плънката и как сиропа???
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта