Боб чорба

Не се нуждае от никакво представяне - добре приготвена, всеки я обича
Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2012
Боб чорба
 
Необходими продукти:
200 г едър зрял боб
2 моркова
1 глава лук
50 г целина
250 г домати на кубчета от консерва
2 люти чушки
1/2 връзка джоджен
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
1 с. л. олио

за запръжката:
60 мл олио
1 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Боб чорба

Бобът се накисва в студена вода за една нощ. Отцежда се, залива се с 2 л студена вода и се вари заедно с 1 лъжица олио и ситно нарязаните лук, морков и целина, за около 1 час и 30 минути.

 


2
Боб чорба 2

Когато бобът омекне, се слагат лютите чушки - цели, прибавят се доматите и наситненият джоджен. Чорбата се овкусява със сол и черен пипер и се вари още 10 минути.
 
 

3
Боб чорба 3

В сгорещеното олио се запържва брашното, слага се и червения пипер за кратко, и сместа се изсипва в чорбата.

 


4
Боб чорба 4

Готовата чорба се поднася с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2020
Най- вкусният боб, който съм готвила. Благодаря за рецептата!
19.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2019
Страхотен е !
18.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2019
Наистина много бързо свършва. Като за първи път, щом я изядохме за едно ядене зачи е успешен резултата :)
17.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2018
Боб чорбата стана превъзходна. Без да ползвам олио се получи доста вкусна.
16.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2018
Получи се!Като за първи път!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Gergana Taleva се регистрира в сайта.
Mariela Mihailova се регистрира в сайта.
Doña Esperanza се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Тарт с карфиол, броколи и бира
Каля коментира рецептата Ягодов кръмбъл
milenka коментира рецептата Паста с пилешко и доматен сос
milenka коментира рецептата Лесен плодов сладолед
Искра се регистрира в сайта.
Neycho Koev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: