Боб на фурна

Любимият ми боб
Източник: Филип
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 15.10.2015
Боб на фурна
 
Необходими продукти:
600 г боб
400-500 г гъби
5-6 моркова
3-4 стъка праз лук
1 буркан печени, белени червени чушки
1 с.л. червен пипер
кимион и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Боба се накисва в студена вода за 1 денонощие, след това се слага да се вари. След като кипне, се отцежда, отново се налива вода и се слага на котлона да се вари.
2
Моркова и праза се нарязват на колелца, а чушките и фъбите на желана от вас големина.
3
Когато боба е готов, се отцежда от водата, като тя се запазва.
4
Боба се смесва със зеленчуците, подправя се със смления кимион, червения пипер и солта и хубаво се разбърква.
5
Всичко се разпределя равномерно в тава за печене и се залива с водата от варенето на боба докато покрие хубаво продуктите. Пече се в загрята на около 200 градуса фурна. Вади се, когато водата намалее на половина.

Съвет:
няма нищо специално при приготвянето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: