Боб с телешко и патладжани

Вкусна идея от турската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешка плешка
150 г бял боб
1 патладжан
1 зелена чушка
1 зелена люта чушка
1 глава лук
3 скилидки чесън
400 г домати на кубчета (от консерва)
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
1/4 връзка магданоз
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб с телешко и патладжани
Месото се почиства от жилите.
2
Боб с телешко и патладжани  2
Реже се на кубчета и се вари заедно с мащерката до готовност – около 3 часа, като междувременно бульонът се отпенва.
3
Боб с телешко и патладжани  3
Бобът се залива със студена вода. Кипва се, отцежда се, отново се залива с вода, добавя се и дафиновият лист.
4
Боб с телешко и патладжани  4
Вари се до готовност и се отцежда.
5
Боб с телешко и патладжани  5
Патладжанът се бели и се реже на кубчета. Осолява се и се оставя да излезе горчивата му вода. Измива се и се подсушава.
6
Боб с телешко и патладжани  6
Запържва се в 2 с.л. от зехтина и се изважда.
7
Боб с телешко и патладжани  7
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в останалия зехтин, добавят се чушките, почистени от семките и нарязани наситно. Готви се 1–2 минути.
8
Боб с телешко и патладжани  8
Слага се месото и след като се позапържи, се наливат доматите и 200 мл от бульона от варенето на месото.
9
Боб с телешко и патладжани  9
Готви се 10–15 минути и се добавят бобът и патладжаните.
10
Боб с телешко и патладжани  10
Оставя се на тих огън за 10–15 минути, като се наливат още 300 мл от бульона.
11
Боб с телешко и патладжани  11
Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се поднася с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
Много, много вкусно .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: