Пилешки бутчета с праз и гъби

Перфектно овкусени и апетитно запечени
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
4 стръка праз лук
300 г микс от горски гъби (замразени)
150 г пушени свински бузи
300 мл бяло вино
40 г краве масло
4 стръка мащерка
2 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с праз и гъби
Пилешките бутчета се разделят на горни и долни, а на долните се отстранява капачето. Пържат се до златисто в сух съд, като се слагат първо с кожата надолу. Изваждат се.
2
Пилешки бутчета с праз и гъби   2
Свинските бузи се режат на ивички и се запържват в сух тиган до златисто.
3
Пилешки бутчета с праз и гъби   3
Прибавя се почистеният и нарязан на шайби праз. Когато омекне, се налива бялото вино и се разбърка.
4
Пилешки бутчета с праз и гъби   4
Сместа се прехвърля в тава, овкусява се със сол и пипер, добавят се размразените горски гъби. Отгоре се поставят бутчетата.
5
Пилешки бутчета с праз и гъби   5
Поръсват се с листенца мащерка, сол и черен пипер на вкус.
6
Пилешки бутчета с праз и гъби   6
Намазват се със смес от масло и мед.
7
Пилешки бутчета с праз и гъби   7
Ястието се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2020
Все още не знам дали е вкусно,но определено стана много красиво.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: