Патладжани на фурна

Постно ястие на фурна
Източник: Импровизатор
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 29.10.2015
Патладжани на фурна
Патладжани на фурна
Патладжани на фурна
Патладжани на фурна
 
Необходими продукти:
7 средно големи шарени патладжана
7 домата сорт „Рома“
сол на вкус
1 с. л. захар
1 к. ч. олио
1 голяма глава чесън
1 стрък розмарин



Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се измиват, почистват се от дръжките и се нарязват като ветрило.
2
Разрезите се разтварят и патладжаните се поръсват със сол.
3
Доматите се измиват и се нарязват напречно, на разстояние от около 5 мм. На всеки патладжан се пада приблизително по 1 домат.
4
Лукът се нарязва на лунички.
5
Чесънът се раздробява без да се бели.
6
Нарязаните домати и лук се подреждат в прорезите на патладжаните.
7
Патладжаните се подреждат плътно в тава, а чесънът се слага между тях.
8
Поливат се равномерно с олиото и се поръсват с накъсания розмарин.
9
Пекат се около 40 минути, под фолио, в загрята на 190 градуса фурна.
10
След това фолиото се маха и ястието се пече, докато сосът от патладжаните се изпари.



Съвети:
Ястието се сервира охладено - като предястие или гарнитура, или самостоятелно.
Насладете му се!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: